Een thema van belang. Het gaat over respect voor het wild, zowel voor als tijdens en na het schot.

Voor het schot

Buiten shot

Buiten shot

Ken je de draagkracht van het veld? Hoeveel hazen kan ik oogsten zonder de stand te verminderen? Heb je het juiste hagel nummer en HEEL belangrijk, heb ik de goeie choke !!!? En ben je genoeg getraind om een mooi schot te plaatsen?

 
Binnen schot.

Binnen schot.

Tijdens het schot

Leer wat 30 tot 40 meter is. Laat je niet verleiden tot hebberigheid!! Op één stuk wild één schot, desnoods een vangschot. Zorg voor een hoog gemiddelde.

 

Na het schot

Tableau

Tableau

Het beschoten wild meteen ophalen of nakijken en nazoeken. Na de jacht even stilstaan bij de rijkdom die vergaard is (tableau).

Het geschoten wild netjes behandelen: het ergste bloed eraf halen, veren en haren glad strijken en zo snel mogelijk na het schot ontweiden om de smaak te behouden, snel koelen. Als je je wild niet eet, moet je ook niet jagen. Ik begeleid je en help je dit te leren.

Verder van belang: geen alcohol zolang het geweer geladen is!! Met alcohol in je bloed ga je meteen slechter schieten. Erna juist wel, zij het met mate, om het een en ander te vieren en het jagerslatijn te spreken en dankbaarheid te voelen.